Even voorstellen. Wij zijn Gerben en Dorien Boon.

We hebben elkaar in onze studententijd leren kennen in Leiden en zijn sinds 2009 getrouwd. We hebben twee kinderen: Boaz en Levi!

Gerben is tropenarts. Hij heeft voor zijn opleiding op de afdeling Chirurgie in het Havenziekenhuis gewerkt en op de afdeling Gynaecologie in het Bronovo ziekenhuis. Hierna heeft hij de Tropencursus van het Koninklijk Instituut voor de Tropen gevolgd. Tot aan zijn vertrek heeft hij in een huisartsenpraktijk gewerkt.
Dorien is verpleegkundige en heeft ervaring opgedaan in verschillende ziekenhuizen en op verschillende verpleegafdelingen. Zij heeft de tropencursus voor verpleegkundigen gedaan in het Havenziekenuis.
In Ghana hebben wij opnieuw examen moeten doen als arts en vepleegkundige en hebben we een aantal maanden onder supervisie gewerkt in Tamale Teaching Hospital. Inmiddels zijn we allebei officieel geregistreerd als arts en verpleegkundige in Ghana!

We hebben allebei het verlangen om onze medische vaardigheden in te zetten voor mensen die in armoede leven. We hebben in het bijzonder een passie om goede zorg te geven aan zwangere vrouwen en baby’s. Op deze manier willen we praktisch vormgeven aan ons geloof en de roeping van Jezus om te zien naar onze naasten. We hopen op deze manier de liefde van Jezus zichtbaar te maken voor de mensen in Ghana.