Boon (bijna) in Afrika

geplaatst in: Geen categorie | 0

Beste vrienden en familie,

Wat is er weer een hoop gebeurd sinds de laatste nieuwsbrief! En dan bedoelen we niet alleen dat de verwarming inmiddels weer aanstaat in huis..! Het werk in het ziekenhuis heeft Dorien achter zich gelaten en Gerben heeft zijn werk bij de huisarts aardig teruggeschroefd, maar we kunnen niet echt zeggen dat we ons vervelen :). De extra tijd die vrijgekomen is, blijkt dus ook nodig!

Boaz 1 jaar!
Allereerst mochten we 20 september vieren dat Boaz 1 jaar is geworden! Het is ongelooflijk om te zien hoe hij is veranderd is een jaar tijd en wat hij allemaal heeft geleerd! Nu maakt hij al een paar stappen los, begint wat woordjes te zeggen en we hebben al aardig wat aanpassingen binnenshuis moeten maken, omdat hij overal heen kruipt en op klimt… Hij zwaait en lacht naar iedereen die hij tegenkomt; we genieten dus enorm van hem!

IMGP4026-2

Training ter voorbereiding
Na de vakantieperiode zijn de trainingen ook weer gestart! Nu we steeds meer naar vertrek aan het toewerken zijn, proberen we nog zoveel mogelijk nuttige informatie en wijsheid in ons op te nemen. We zijn in september een week in Engeland geweest waar we training hebben gehad over allerhande aspecten van het werken in het buitenland en het praktisch delen van de liefde van Jezus. Een mooie week waarin we veel geleerd hebben, en bemoedigd waren door mensen te ontmoeten met dezelfde passie en roeping.
Terug in Nederland hebben we training gehad over het belang van gebed in ons werk en de ins en outs (en ups en downs) van het leven in een team. Binnenkort hopen we nog een training te volgen over de uitdagingen voor TCK’s (Third Culture Kids); een term voor kinderen die in het buitenland opgroeien.
Daarnaast lopen we nog een aantal weken stage op het kantoor van onze uitzendende organisatie om daar het reilen en zeilen te leren kennen en daar in mee te werken.

IMG_4284-1

Auto
Enkele maanden geleden hebben we op Facebook een oproep gedaan voor informatie over goede Afrika-proof auto’s voor een goede prijs. Mede naar aanleiding daarvan hebben we een auto gevonden en gekocht – voor een hele mooie prijs! Als alles goed gaat wordt de auto begin volgend jaar geleverd in Ghana. We zijn hier erg dankbaar voor!

Financiën
Verder zijn er steeds meer mensen die ook financieel willen bijdragen. We hebben nu ruim 60% van ons benodigde budget toegezegd gekregen! De volgende mijlpaal van 80% komt dus steeds dichterbij! Dan kunnen we onze tickets gaan boeken en hebben we een definiteve vertrekdatum! We zijn dankbaar dat er zoveel mensen hart hebben voor Ghana en zijn dankbaar dat God steeds weer voorziet!
We hopen in de volgende nieuwsbrief te kunnen vertellen dat de tickets geboekt zijn. Helpt u ook mee?

Groet en zegen,

Gerben, Dorien en Boaz Boon