De uitnodiging

geplaatst in: Geen categorie | 0

Beste vrienden en familie,

Sinds januari 2016 wonen en werken wij in Gushegu, Noord-Ghana. Gerben is tropenarts en Dorien is verpleegkundige. In de afgelopen jaren hebben we dankzij de steun van velen ons volledig kunnen richten op taallessen, het leggen van contacten met mensen in Gushegu, het uitvoeren van medisch-antropologisch onderzoek, het werken in de ziekenhuizen in Tamale en Gushegu en heel veel andere dingen. Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen om een moeder en kind kliniek op te richten: Queen of Sheba Medical Center.

Loving People – Bringing Life
Het is ons verlangen om net als Jezus mensen lief te hebben en leven te brengen. We hebben relaties opgebouwd met mensen in Ghana en zijn geraakt door de impact van het overlijden van moeders en kinderen op families.
We willen leven brengen door het oprichten van een moeder en kind kliniek, gericht op de zorg rondom zwangerschap en geboorte. We hopen dat ze hierdoor de liefde van Jezus persoonlijk ervaren.

Onze visie
Onze eerste jaren zijn we deel geweest van Project Share, een NGO die zich inzet om het leven van de mensen in het Gushegu District te verbeteren op de gebieden van onderwijs, gezondheidszorg en landbouw.
Door het werk in het ziekenhuis en een onderzoek naar zwangerschap en geboorte in het Gushegu District, is de visie geboren een moeder en kind kliniek op te richten om verloskundige zorg te leveren. We hopen hiermee de gezondheid van moeder en kind te verbeteren. Begin 2020 hebben we hiervoor een eigen Non-Governmental Organization (NGO) opgericht: ‘Queen of Sheba Health Services’. We willen in deze kraamkliniek kwalitatief goede en betaalbare zorg aanbieden, zodat vrouwen een veilige zwangerschap en bevalling kunnen hebben en zowel moeder als kind gezond zijn. Ook willen we ons richten op gezondheidsvoorlichting van de gemeenschap, training van gezondheidswerkers en het doen van wetenschappelijk onderzoek.

IMGP5528-2

Financiele ondersteuning
Om te kunnen wonen en werken in Ghana zijn we volledig afhankelijk van giften. We zijn enorm dankbaar voor de groep mensen die ons tot nu toe heeft ondersteund. Eigenlijk hebben we ons nooit zorgen gemaakt of we de huur wel konden betalen. Of de benzine. Of het eten, of dat nou voor ons was, of voor de mensen om ons heen.
Toch zijn we nog op zoek naar nieuwe mensen die ons willen ondersteunen of mensen die hun gift willen ophogen. De afgelopen jaren is ons gezin gegroeid van 3 personen naar binnenkort 5. We zijn hier heel dankbaar voor, maar het brengt ook extra kosten met zich mee. Ook zal de (thuis)scholing van de kinderen steeds meer geld gaan kosten, zeker nu Boaz bijna naar groep 3 gaat. Daarnaast zijn ook de prijzen in Ghana de laatste jaren flink gestegen. Veel dagelijkse dingen zoals eten en drinken, maar ook internet en electriciteit zijn zo’n 1.5 tot 2 keer zo duur geworden.

IMGP--717

De uitnodiging
We zouden het heel mooi vinden als we samen met u de mensen in Noord-Ghana medische zorg kunnen geven en Gods liefde kunnen laten zien. Daarom willen we je vragen om teamgenoot van ons te worden. Op meerdere vlakken kun je bijdragen met jouw gaven en talenten: gebed, meeleven, praktische hulp en financiele steun. Op dit moment zijn we met name op zoek naar mensen die een maandelijkse financiele bijdrage willen geven. Maar ook een eenmalige gift is van harte welkom.
Wil jij teamgenoot worden? Ontzettend bedankt! Meld je aan voor de nieuwsbrief en vul het antwoordformulier in!

Heb je nog vragen? We beantwoorden deze graag! Neem dus contact met ons op!

Heel erg bedankt voor jouw steun, meeleven en gebed!

Groet en zegen,

Gerben en Dorien
Boaz en Levi