De uitnodiging

geplaatst in: Geen categorie | 0

Beste vrienden en familie,

De afgelopen jaren hebben we verschillende reizen gemaakt waarin we medisch werk hebben gedaan in Afrika en Azie. Op dit moment zijn we ons aan het voorbereiden om voor een periode van 5-10 jaar in Noord-Ghana te gaan wonen en werken. Hiervoor heeft Gerben de specialisatie tot tropenarts afgerond en Dorien heeft de tropencursus voor verpleegkundigen gevolgd. We hopen in januari 2016 te vertrekken.

IMGP5680-1

Loving People – Bringing Life
Het is onze passie om net als Jezus mensen lief te hebben en hen leven te brengen. We willen liefhebben door de mensen van de Dagomba-stam en hun cultuur te leren kennen, hun taal te leren spreken en hierdoor een relatie met hen op te bouwen. We willen leven brengen door onze medische vaardigheden in te zetten, hen bekend te maken met het leven dat Jezus wil geven en hen uit te nodigen om Hem te volgen.

Onze visie
We zullen in Noord-Ghana onderdeel zijn van het team van Project Share Ghana. Project Share is een christelijke ontwikkelingshulp organisatie, die onder andere een basisschool en een voedingscentrum heeft opgericht. Onze focus in het eerste jaar is het leren van de taal en cultuur en het opbouwen van de eerste relaties. Hierna willen we starten met het medische werk door middel van mobiele klinieken en het geven van voorlichting. Uiteindelijk hopen we een kliniek voor basisgezondheidszorg op te zetten in samenwerking met de lokale bevolking.

IMGP5528-2

Vertrekdatum
We willen graag in januari 2016 verhuizen. We hebben het trainingstraject van onze uitzendende organisatie afgerond en zijn dus klaar om te gaan! We zien hier erg naar uit na al de jaren van voorbereiding!
De voorbereidingen voor het vertrek worden steeds concreter en komen in een stroomversnelling. We zijn in gesprek met de mensen van ons thuisfront, met kerkelijke gemeenten, met Project Share Ghana en nog vele anderen. We bespreken waar we gaan wonen, wat voor spullen we mee moeten nemen en welke vooral niet, hoe we de taal gaan leren, etc.
We ontvangen voor ons werk in Ghana geen salaris. We worden ondersteund door kerken, familie en vrienden. Voordat we onze tickets kunnen boeken, moeten we 80% van ons maandelijks budget hebben toegezegd gekregen. Omdat we nog niet ons volledige budget rond hebben, is het voor ons dus nog spannend of we echt in januari weggaan!

Budget
Wie iets op wil bouwen, doet er goed aan om eerst de kosten te berekenen. We hebben in gesprek met Project Share Ghana een budget opgesteld met daarin de verwachte opstartkosten en maandelijkse kosten voor ons persoonlijke verblijf, werk en levensonderhoud in Ghana. Dit zijn de randvoorwaarden om in Ghana te kunnen zijn. Dit is dus exclusief de kosten van de projecten die we op hopen te zetten.

Opstartkosten
De kosten om op te starten in Ghana zijn natuurlijk vliegtickets, visa en verblijfsvergunningen en vaccinaties. Daarnaast willen we een aantal dingen verschepen, hebben we vervoer nodig en moeten we een aantal meubels aanschaffen in Ghana. De grootste kostenpost voor het opstarten is echter de auto. Vanwege de conditie van de (zand)wegen in Gushegu is het nodig om een goede auto ter beschikking te hebben. Om afgelegen dorpen te kunnen bereiken met medische zorg hebben we een 4×4 auto nodig. Daarom hebben we inmiddels een Toyota Land Cruiser gekocht, die binnenkort wordt verscheept naar Ghana. We hopen vele jaren met deze auto te kunnen werken. Meer dan de helft van de opstartkosten hebben we bekostigd met het spaargeld dat we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd.

Maandelijkste kosten
Daarnaast zijn er natuurlijk maandelijks terugkerende kosten. Huisvesting, levensonderhoud, verzekeringen, transport en brandstof zijn nauwelijks goedkoper dan in Nederland. Ook hebben we werkgerelateerde kosten voor bijscholing, taalles, telefoon/internet, etc. Daarbij is het nodig om te sparen om met verlof naar Nederland te kunnen komen.

IMGP--717

De uitnodiging
We zouden het heel mooi vinden als we samen met u de mensen in Noord-Ghana medische zorg kunnen geven en Gods liefde kunnen laten zien. Daarom willen we je vragen om teamgenoot van ons te worden. Op meerdere vlakken kun je bijdragen met jouw gaven en talenten: gebed, meeleven, praktische hulp en financiele steun. Op dit moment zijn we met name nog op zoek naar mensen die een maandelijkse financiele bijdrage willen geven. Maar ook een eenmalige gift is van harte welkom.
Wil jij teamgenoot worden? Ontzettend bedankt! Meld je aan voor de nieuwsbrief en vul het antwoordformulier in!

Heb je nog vragen? We beantwoorden deze graag! Neem dus contact met ons op!

Heel erg bedankt voor jouw steun, meeleven en gebed!

Groet en zegen,

Gerben, Dorien en Boaz Boon

P.S. investeer je meer dan 20 euro per maand, dan ontvang je een leuk Ghanees presentje!