Een broertje voor je verjaardag!

geplaatst in: Geen categorie | 0

U hebt mij uit de buik
van mijn moeder gehaald
U legde mij veilig aan
de borst van mijn moeder
In Uw handen ben ik
overgegeven bij mijn geboorte
Van de moederschoot af
bent U mijn God

Psalm 22

 

Beste vrienden en familie,

Op woensdag 20 september zijn wij de trotse ouders en grote broer geworden van een jongen! Een paar dagen voor de uitgerekende datum is Dorien vlot en ongecompliceerd bevallen. En dat ook nog eens op de verjaardag van Boaz…! Onze zoon heet Levi Johannes Cornelis en moeder en kind maken het goed. Levi is een tevreden mannetje en z’n grote broer is helemaal trots. We zijn enorm dankbaar dat we dit wonder voor de tweede keer mee mogen maken.

De eerste weken Nederland
Verder zijn we inmiddels weer aardig gewend in Nederland. De overgang qua temperatuur was goed; van 28 naar 23 graden is goed te doen! Voor Dorien was het zelfs wel fijn om het even wat koeler te hebben tijdens de laatste weken van haar zwangerschap.

Het was fijn om familie en vrienden weer te ontmoeten. Dat is toch weer even anders dan via Skype. De ontmoeting op 19 augustus was ook erg goed. Het was erg bemoedigend om te merken hoeveel mensen er waren en hadden willen zijn. Ook de Boon-in-Afrika BBQ in Hazerswoude-Dorp begin september was goed en erg gezellig. Bedankt hiervoor!

We hebben ook een aantal gesprekken gehad met onze organisatie over de achterliggende tijd in Ghana. We konden open de ups en downs bespreken van de periode en vooruitkijken naar de toekomst. Leven in een ander land is echt niet altijd gemakkelijk en het helpt dan erg om te weten dat we niet de enige zijn die dit meemaken. Dat geeft moed om weer door te gaan.

De eerste periode van ons verlof verblijven we bij de ouders van Dorien in Koudekerk aan den Rijn. In november/december verblijven we in andere accommodatie in Hazerswoude-Dorp. Tijdens ons verlof ligt de nadruk op het ontmoeten van mensen. We willen graag ons hart weer delen met jullie nu we hier in Nederland zijn. Wanneer u ons zou willen ontmoeten, kunt u contact opnemen via gerben@booninafrika.com of dorien@booninafrika.com
Naast ontmoetingen blijven we bezig met het verder voorbereiden van het vooronderzoek wat we in Gushegu willen gaan doen als we teruggaan. En zijn we het projectplan voor het verloskundig centrum wat we willen gaan oprichten verder aan het doordenken en op papier aan het zetten.
Omdat we ons dus specifiek op de zorg voor zwangeren willen richten, heeft Gerben hier nog een aantal extra boeken voor aangeschaft om die door te werken en gaat hij z’n echoscopie vaardigheden verder uitbreiden door mee te lopen in het ziekenhuis. Al met al genoeg te doen dus!

Project Share
Ondertussen gaat het werk in Ghana natuurlijk ook door. Onze oud-teamleider Rahman heeft recent het proces voor de verblijfsvergunning afgerond en is inmiddels in Nederland bij zijn gezin. We zijn heel blij en dankbaar voor hen! In de laatste periode in Ghana heeft hij veel tijd gestoken in de overdracht van zijn werkzaamheden.
Helaas heeft de projectmanager kort voordat hij in september zou beginnen aangegeven dat hij een vervolgopleiding ging volgen en dat hij daarom niet kon werken. We hopen dat we snel iemand gevonden hebben die het project kan komen versterken. Het schooljaar is inmiddels ook weer van start gegaan. Ons teamlid Rachel heeft een erg leuk filmpje gemaakt over een dag uit het leven van een van de leerlingen: https://www.youtube.com/watch?v=NzHchWQhvos

Groet en zegen,

Gerben & Dorien, Boaz & Levi Boon