Groeien en opgroeien

geplaatst in: Geen categorie | 1

“En verlang vurig, als pasgeboren kinderen, naar de zuivere melk van het Woord, waardoor u zult groeien en gered zult worden. U hebt immers geproefd van de goedheid van de Heer.”
1 Petrus 2

Beste vrienden en familie,

Een pasgeboren kind melk geven en zien groeien… Een beeld wat ons inmiddels erg bekend is en aanspreekt! Inmiddels is Boaz alweer een half jaar oud! De eerste zes maanden is hij erg goed gegroeid op de onvervalste moedermelk, en inmiddels heeft hij ook z’n eerste hapjes groenten gekregen. Boaz is een nieuwsgierig mannetje, die graag alles bekijkt en inmiddels ook zijn omgeving met z’n handjes en z’n mond onderzoekt. We zijn enorm dankbaar dat hij in ons gezin gekomen is.

Dorien is intussen ook weer aan het werk gegaan. Ze werkt nu als verpleegkundige op de scopie-afdeling van het Medisch Centrum Alkmaar.  Ze geniet ervan om er weer te zijn voor haar patiënten en het geeft een prettige afwisseling. En Gerben heeft dan ook gelijk z’n ‘Papa-dag’ waarin hij heerlijk vader-en-zoon tijd kan hebben met Boaz.
Gerben is ook weer aan werk gekomen! Hij werkt nu in de huisartsenpraktijk! Eén dag in de week werkt hij in de praktijk van Peter Reis in Den Haag en twee dagen per week in een huisartsenpraktijk in Landsmeer. De werkzaamheden zijn een nuttige aanvulling op de opleiding tot Tropenarts voor het werk in Ghana.

Ook ons ThuisFrontTeam (TFT) is compleet! Een zestal mooie, gemotiveerde mensen maken deel uit van dit team, die ons zal ondersteunen in onze voorbereidingen en het werk in Ghana. Ook zullen zij een belangrijke schakel vormen in de communicatie tussen u en ons wanneer wij in Afrika zijn. De leden van de TFT zijn: Niels en Andréa Blok, William en Nienke van Zweeden-de Visser, Benjamin en Christine Corstanje.
Ook binnen de gemeente van Hazerswoude-Dorp is een commissie gevormd van enthousiaste mensen; de ThuisFrontCommissie (TFC). Zij zullen zich met name op het werk binnen de gemeente richten en samenwerken met de TFT.
Verder heeft de Agapè gemeente in Amsterdam-Noord ook aangegeven om ons te willen ondersteunen! We zijn hierover nog in gesprek, maar we zijn enorm blij dat er zoveel mensen zij die met ons willen meeleven, meebidden en meegeven zodat de Dagomba’s in Noord-Ghana de liefde van Jezus mogen gaan zien.

Rahman en Nelleke Yakubu, onze toekomende teamleiders in Ghana en de oprichters van Project Share Ghana, zijn een aantal maanden in Nederland. We hebben ze inmiddels een aantal keer ontmoet. Het wat erg goed om hen weer te zien en te spreken. Dit geeft ons een goede mogelijkheid om concrete plannen te maken voor het eerste jaar in Gushegu!

Kortom, er is weer een hoop gebeurd en er is nog een hoop te doen! We hopen in de volgende nieuwsbrief een datum te hebben voor ons vertrek naar Afrika!

Groet en zegen,

Gerben, Dorien en Boaz Boon

P.S. Wilt u ook betrokken blijven en ons praktisch of financieel ondersteunen? Neem dan contact met ons op! Bij voorbaat dank!

  1. Hilja Hartog

    Hallo Gerben en Dorien,
    Goed om zo te lezen hoe het bij jullie verloopt, en wat leuk om de foto’s van Boaz te zien!
    Lief mannetje, om te knuffelen!! alle goeds gewenst en fijn om zo wat op de hoogte te blijven van jullie “reilen en “zeilen”. Hartelijke groet van Hilja Hartog