Even voorstellen. Wij zijn Gerben en Dorien Boon.

We hebben elkaar in onze studententijd leren kennen in Leiden en zijn sinds 2009 getrouwd. We hebben drie kinderen: Boaz en Levi en Aron!

Gerben is tropenarts. Hij heeft voor zijn opleiding op de afdeling Chirurgie in het Havenziekenhuis gewerkt en op de afdeling Gynaecologie in het Bronovo ziekenhuis. Hierna heeft hij de Tropencursus van het Koninklijk Instituut voor de Tropen gevolgd. Tot aan zijn vertrek heeft hij in een huisartsenpraktijk gewerkt. In Ghana heeft hij een half jaar in Tamale Teaching Hospital gewerkt op verschillende afdelingen om zijn Ghanese registratie als arts te krijgen. Vervolgens is hij part-time aan de slag gegaan in het ziekenhuis in Gushegu, voornamelijk op de verloskamers. Daarnaast helptĀ  hij mensen in de gemeenschap, heeft hij onderzoek gedaan naar zwangerschap en geboorte in Gushegu en is hij gestart met de voorbereidingen om een moeder en kind kliniek op te richten.

Dorien is verpleegkundige en heeft ervaring opgedaan in verschillende ziekenhuizen en op verschillende verpleegafdelingen. Zij heeft de tropencursus voor verpleegkundigen gedaan in het Havenziekenuis.
In Ghana heeft ook zij een aantal maanden onder supervisie gewerkt in Tamale Teaching Hospital en is zij geregistreerd verpleegkundige in Ghana. Momenteel ondersteund zij Gerben bij zijn werkzaamheden en geeft zij thuisonderwijs aan de kinderen.

We hebben allebei het verlangen om onze medische vaardigheden in te zetten voor mensen die in armoede leven. We hebben in het bijzonder een passie om goede zorg te geven aan zwangere vrouwen en baby’s. Op deze manier willen we praktisch vormgeven aan ons geloof en de roeping van Jezus om te zien naar onze naasten en Zijn liefde zichtbaar te maken voor de mensen in Ghana.