Zomerse Barbecues

geplaatst in: Geen categorie | 0

In die tijd kwamen de leerlingen bij Jezus en zeiden: ‘Wie is eigenlijk de grootste in het koninkrijk der hemelen?’ Hij riep een kind, zette het in hun midden en zei: ‘Ik verzeker jullie, als je niet verandert en wordt als kinderen, kom je het koninkrijk der hemelen niet eens binnen. Wie zich dus klein maakt als dit kind, die is de grootste in het koninkrijk der hemelen. En wie één zo’n kind bij zich ontvangt in mijn naam, ontvangt Mij. Maar wie één van deze kleinen die op Mij vertrouwen ten val brengt, kan beter met een molensteen om zijn nek in volle zee gegooid worden.’

Mattheüs 18

 

Beste vrienden en familie,

De zomer is inmiddels aangebroken! We hebben in de afgelopen weken genoten van de zonnige, soms een beetje tropische dagen. Op de opwekkings-conferentie, een tweetal bruiloften, in onze tuin; heerlijk! We hebben ook vast de barbecue een keer aangestoken om toe oefenen voor de Boon-in-Afrika Barbecues!

Boon-in-Afrika Barbecues?
Het waren toch Boon-in-Afrika Diners? Dat klopt! Maar deze keer verzorgen we niet alleen diners bij mensen thuis, maar willen we ook een barbecue organiseren op verzoek! Gerben vindt het nog steeds erg leuk om vuur te maken, dus kan hij het nuttige met het aangename verenigen… De eerste barbecues zijn al achter de rug en waren een succes! Verschillende verzoeken zijn al binnen voor de zomermaanden en september! We hebben er zin in!

Op zaterdag 5 september willen we een open Boon-in-Afrika Diner (of als het weer het toelaat een barbecue) organiseren in Zaandam. Speciaal voor diegenen die wel graag een diner bij willen wonen, maar niet een groep van 10 of meer mensen thuis kunnen regelen.

U kunt zich hier aanmelden om een diner/bbq thuis te krijgen of om u aan te melden voor het diner op 5 september!

IMG_2810-1

Hoe gaat het verder?
Het klinkt afgezaagd, maar de afgelopen tijd was het vrij druk. Wel met een heleboel leuke dingen; dat dan weer wel. Een conferentie, opwekking, bruiloften, ontmoeten van vrienden, plannen maken met de mensen van het thuisfront, in gesprek met gemeentes, etc. etc.
Verder merk je dat je in je vriendschappen het veel hebt over het weggaan, hoe je contact gaat houden, toch al een beetje afscheid nemen. Dat zijn toch wel de moeilijkere dingen van het feit dat het weggaan nu echt dichtbij komt en steeds concreter wordt. Je gaat nadenken over wat je van je spullen wel en niet mee wilt nemen. Wat is echt waardevol, wat is echt handig, wat gaan we echt missen. En je beseft dat de waarde van spullen maar erg relatief is…

FullSizeRender (1)En met de financiën?
We krijgen van steeds meer mensen het bericht dat ze betrokken willen zijn en mee willen bouwen aan de visie om door medisch werk de liefde van Jezus praktisch zichtbaar te maken in Noord-Ghana. We zijn hier erg dankbaar voor. We zijn op dit moment nog steeds op zoek naar mensen die willen toezeggen om maandelijks een financiele bijdrage te geven. Wanneer 80% van ons maandelijks budget is toegezegd, kunnen we onze tickets gaan boeken! Helpt u ook mee?

Ten slotte genieten we erg van Boaz. Hij ontwikkelt zich de laatste weken heel snel en is erg ambitieus. Nu hij heeft ontdekt hoe hij kan staan, wil hij bijna niet anders. Bijzonder om te zien hoeveel zo’n klein mensje leert in zo’n korte tijd! En inspirerend hoe ze telkens weer proberen, ook al vallen ze regelmatig op hun snufferd…! Het moedigt ons aan om door te gaan, in mooie en moeilijke tijden!

Groet en zegen,

Gerben, Dorien en Boaz Boon